Välj rätt golv

Innan det är dags att lägga ditt nya golv är det vissa frågeställningar att ta hänsyn till;

  • I vilket rum ska golvet ligga? Vardagsrum, sovrum, kök eller bad ställer helt olika krav.
  • Vilket intryck ska det nya golvet skapa? 
  • Vad får golvet kosta? Generellt kan man säga att man får vad man betalar för men ibland kan det faktiskt räcka med ett billigare laminatgolv om det t.ex. gäller ett sovrum där det blir mindre slitage. Det finns numera mycket vackra laminatgolv även om trä alltid är trä.  I ”fina rummet” kanske man kan kosta på sig ett mer representativt golv och som ändå tåler mycket dagligt slitage.
  • Trägolv kan vara allt från mjuka till hårda. Ask är ett exempel på lite ”hårdare” golv. Ett hårdare golv håller betydligt längre än t.ex ett mjukt furugolv och ser fräschare ut längre.
  • Väljer du ett äkta trägolv bör du också tänka på att vissa träslag tåler att åldras bättre än andra. Vanligtvis blir mörka träslag något ljusare (ex. Valnöt) och ljusare träslag blir något mörkare (ex. Ek). 
  • Handlar det om att lägga golv i ex. badrum eller tvättstuga bör man satsa på ett tätt golv som ex. klinker eller våtrumsmatta. Väljer du ett klinkergolv så är det ytterst viktigt att arbetet blir utfört enligt Byggkeramikrådets anvisningar. Vi är våtrumscertifierade och kan vägleda dig. 
  • Kakel och klinker finns i väldigt många kvaliteter. Precis som för trägolv gäller det att noga överväga hur slitaget kommer att se ut. 
  • Plastgolv finns också som ett kostnadseffektivt och tryggt alternativ och passar utmärkt i utrymmen i ditt hem som utstår stora påfrestningar, ex. kök och hall.
  • Ljust eller mörkt golv? Det finns ingen grundregel men många tycker att ett mörkare golv bidrar till en mer ombonad miljö. Dock är det viktigt att se på hela rummet och skapa ett helhetsintryck där de olika delarna passar ihop. 
  • Textilgolv eller hårt golv? På ett hårt golv som laminat eller trägolv upplever många att dammråttorna syns tydligare än på ett textilgolv där dammet ”binds” på ett annat sätt. Många anser att textilgolv kan framkalla dammallergi vilket inte riktigt stämmer. Det är snarare så att dammet binds i textilmattor, ”man vet var dammet finns”. En textilmatta med öglor är ex. mycket lättstädad. 

I vår utställning i butiken i Kävlinge kan du hämta inspiration och få professionell hjälp.

Mycket nöje i ditt materialval!

Butik
Floravägen 54, Kävlinge

Kontakt
Telefon: 046-73 46 16
E-post: kontor@mickesgolv.se

Öppettider: Vardagar 10-16


 

Vill du att vi ska kontakta dig?

Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.